Hvad er en rejse egentlig?

18. maj 2020

TEMA OM AT REJSE: Da vi planlagde dette tema, var CORONA ikke blevet en del af vores virkelighed og grænserne var ikke lukkede. Heldigvis er Ingeborg, dagens blogger, med i "De berejstes klub" og har derfor en masse rejser i bagagen, som hun kan hive frem. Læs med om Ingeborgs tanker om det at rejse.

Indlandsisen

En rejse kan være en personlig rejse, både fysisk og psykisk, en rejse ind i en drømmeverden via bøger, eller en rejse til et andet sted. Det er den sidste form for rejser, som jeg gerne vil dele mine egne erfaringer med jer om i dag.

For mig er en rejse ikke en rejse fra Tyskland, hvor jeg bor, og så til Danmark, hvor jeg er født og opvokset. Det er for mig at tage fra mit ene hjem til mit andet. En rigtig rejse for mig er nye indtryk. Når jeg rejser til et nyt land, så elsker jeg at få nye indtryk. Jeg elsker at deltage i madlavningskurser på mine rejser, for jeg mener, at mad er en stor del af ens kultur og det giver et godt indblik i en anden verden. Storslået natur er også noget, som jeg opsøger på mine rejser, da det også er med til at definere et land og dets kultur.

Jeg er 21 år gammel og har i den tid været så heldig at kunne rejse en helt masse, både med familie, venner og kæreste. I år nåede jeg endda op på 50 lande, som jeg har berejst. Desuden er min familie og jeg medlem af “De Berejstes Klub”. Klubben kan nok bedst beskrives som en klub for folk, hvis passion er at rejse og opleve verden på forskellige måder. Det fede ved klubben er, at man har mulighed for at møde andre rejsende, som deler ud af deres erfaringer, ved at holde foredrag for eksempel. Der er altid en god stemning til de her foredrag, for selvom alle medlemmer er meget forskellige, er vi alle ens om et punkt, nemlig passionen for at rejse.

For at komme lidt tilbage til mine egne rejseerfaringer, så gik min første rejse til Grønland, sammen med mine forældre og min bedstemor, da jeg var blot 9 måneder gammel. Det var ligesom startskuddet på min rejsekarriere.

Siden da har jeg set og oplevet en helt masse. Det ville være for meget at fortælle om hver og en af mine rejser, så jeg plukker nogle særligt prægende oplevelser ud, som jeg ikke synes I skal være foruden.

Blogindlæg Ingeborg glade børn Kenya

Den rejse, der har gjort størst indtryk på mig personligt har uden tvivl været min rejse til Kenya. At træde ind i en helt anden verden, end man selv kender den hjemmefra var virkelig bevægende. Vi boede bl.a. i en lokal landsby og selvom vi ikke så nogle berømte seværdigheder her, var der alligevel så mange oplevelser og indtryk. Vi besøgte en skole og det var utroligt at se, hvor anderledes deres skolegang er i forhold til vores, og under hvilke forhold de går i skole. Vi legede med en masse børn fra landsbyen og det at opleve og mærke deres glæde ved livet, selvom de definitivt ikke kommer til at få det nemmeste liv, var virkelig en øjenåbner for mig. I Kenya var vi selvfølgelig også på safari, hvilket også var en kæmpe oplevelse. At se løver i den vilde natur, fik mig til at føle, at jeg var midt inde i filmen ‘løvernes konge’, som jeg så mange gange havde set som barn.

Min seneste rejse gik bl.a. til New Zealand sammen med min kæreste. Her lejede vi en bil og kørte rundt og oplevede landet og dets storslåede natur i to måneder. Det har altid været en af mine store drømme. Fra den tur har jeg taget så mange oplevelser med hjem, at det var svært at vælge, hvilken jeg ville dele med jer, men jeg har bestemt mig for at dele en helt særligt naturoplevelse med jer.

Blogindlæg Ingeborg glade gletscher

På Sydøen er et must-see gletsjerne. Vi havde besluttet os for at se Franz Josef gletsjeren. Vi ville dog ikke bare se den nedefra, men også oppefra, så vi havde besluttet at bruge en del penge på at komme på en såkaldt ‘Heli-Hike’. Vi blev fløjet med helikopter op på gletsjeren og havde så en to timers guided vandring rundt på gletsjeren, med alt udstyr. Vi havde fået regntøj, varme sokker, kæmpe støvler og spikes til at fastgøre på vores støvler, så vi kunne finde fodfæste på isen. Vi fik også udleveret en stor vandestok, som skulle følge med os rundt på gletsjeren. Natur har altid fascineret mig og gletsjere er en del af naturen, som nok ikke vil overleve for evigt og netop det, at gå rundt på en gletsjer, som forandrer sig fra dag til dag og måske slet ikke vil være der om 100 år, gjorde stort indtryk på mig. Jeg mindes, at jeg på et tidspunkt blev vildt forskrækket, for mens vi stod og lyttede til vores guide midt oppe på gletsjeren, kunne vi pludselig høre et højt brag og noget, der lød som om det knækkede af, hvilket var skræmmende og spændende på samme tid.

En anden oplevelse, som jeg husker meget klart, var en tur til Kappadokien, Tyrkiet. Her havde min familie inviteret min bedstemor med på turen og hun havde en dag sponsoreret en tur i en varmluftsballon til mig og min bror. Vi startede tidligt, tidligt om morgenen og blev kørt ud til et øde landskab. Luften var kold og frisk og man kunne så småt se, at solen begyndte at stå op. Alle deltagerne kom mere eller mindre elegant ind i kurven og så begyndte guiden at blæse varm luft ind i ballonen for alle pengene. Oppe i luften oplevede jeg et af de flotteste syn jeg nogensinde har set. Vi så solen stå op og rundt omkring os svævede mindst hundrede andre balloner. Landskabet under os var øde, men bestod af flotte brune og sandfarvede nuancer og små bjerge og klippetoppe. Det var et helt utroligt syn, som jeg aldrig vil glemme. Den oplevelse vil jeg altid være min bedstemor taknemmelig for og det er et dejligt minde at have sammen med hende. 

Ingeborg Tyrkiet

Og præcis det udgør for mig også en del af glæden ved at rejse, nemlig at skabe glædelige minder at se tilbage på med forskellige mennesker. Jeg elsker at se tilbage på mine rejser gennem billeder og på den måde genopleve nogle af de oplevelser, som jeg fik på selve rejsen. Det er altid noget, der kan få mig i godt humør.

Jeg synes nu også, at rejser kan være vigtige på en helt anden måde. Efter min mening får man gennem rejser en forståelse for andre kulturer og derigennem også en større tolerance overfor det fremmede og det anderledes, hvilket jeg synes er enormt vigtigt i det meget multikulturelle samfund, vi lever i i dag.

Til sidst vil jeg afslutte med et passende citat omkring rejser, som jeg synes, beskriver det at rejse helt perfekt. Mange af jer kender måske citatet, som er fra en af Danmarks mest berømte forfattere, nemlig: “At rejse er at leve” - H.C.Andersen.

Profilbillede blog

Ingeborg er fra det danske mindretal i Sydslesvig og er Kulturmødeambassadør hos Grænseforeningen